Social Video | Ha!

Visuele ondersteuning van je facebookpost of tweet wordt al lange tijd gestimuleerd. Tot voor kort was het toevoegen van een leuke foto of een sprekende afbeelding een succesvolle tool hiervoor. De interesse van de Social Media platformen is de laatste tijd verschoven van foto’s naar video’s. De tijdlijn van facebook staat er vol mee: grappige, serieuze, inspirerende en ontroerende video’s.

HA! zoomt in op deze nieuwe ontwikkeling.

Verandering van doeleinden Social Media

Een aantal jaren geleden stond YouTube bekend als medium om video’s te delen en Facebook voor het delen van tekstberichten met eventueel een bijpassende afbeelding erbij. Dit is de laatste jaren sterk veranderd. Facebook heeft namelijk haar toepassingen uitgebreid en voortaan kun je rechtstreeks via Facebook een video uploaden. Het gevolg daarvan is het toenemende aantal gedeelde video’s. Maar ook op de platformen Instagram en Twitter zijn steeds meer video’s te zien.

Voordelen van Social Video

Het doel van de aanwezigheid van een onderneming op Social Media is de aandacht trekken. Opvallen tussen de massa aan berichten die iedere dag op deze media wordt gezet is een hele uitdaging. Door video’s in te zetten die mensen leuk vinden en wellicht de moeite waard vinden om te delen, kan men ervoor zorgen dat mensen jouw video herinneren. Het voordeel van het plaatsen van een video op Facebook is dat de autoplay-functie is ingevoerd. Deze functie zorgt ervoor dat video’s automatisch worden afgespeeld als men door de tijdlijn scrolt.

Wat is een goede Social Video?

Zoals hierboven genoemd is het doel van de video dat mensen de boodschap herinneren. Laat sales hierbij op de achtergrond en focus op de sfeer en beleving van de video. Inspireer, motiveer, maak mensen vrolijk of zet mensen aan tot actie; zomaar een paar doelen die de video mogelijk kan bereiken. Wees dus creatief en geef mensen een prettig gevoel na het kijken van de video. Daarnaast is het belangrijk om de lengte van de video goed te overwegen. Video’s op instagram kunnen bijvoorbeeld maar 15 seconde zijn, maar ook op Facebook zitten mensen niet te wachten op een filmpje van een aantal minuten.

Social Video iets voor u?

Vrijwel ieder bedrijf zou gebruik kunnen maken van deze nieuwe trend. Door veel verschillende tools wordt het ook steeds eenvoudiger om een video te editen. Blijf hierbij wel altijd professioneel, filmen uit de losse pols geeft waarschijnlijk niet het mooiste effect. Laat uw creativiteit de vrije loop gaan! Alles mag en alles kan, zolang het maar bij uw bedrijfsvoering past. Hulp nodig bij Social Media beheer? Of inspiratie over passende video’s? De experts van HA! helpen u graag verder.