De customer journey: van lead tot trouwe klant

Zet je verschillende online kanalen in om met leads en klanten te communiceren? En wil je al jouw (online) marketingkanalen integreren en automatiseren? Wij helpen je met de tools en strategie voor marketing automation, zodat je jouw volgers en websitebezoekers al veel eerder in het aankoopproces aan je kunt binden. Zo zorg je ervoor dat je je concurrentie altijd een stap voor bent.

Veel bedrijven hebben hun (online) communicatie vooral ingericht op directe verkoop. Maar wist je dat de meeste bezoekers op je website zich nog in de oriënterende fase bevinden? Met marketing automation zet je al je marketingkanalen geautomatiseerd en op het juiste moment in. Daardoor ben je veel eerder in het aankoopproces relevant voor je potentiële klant.

Marketing automation: onze aanpak

Marketing automation begint met een goed doordacht plan. Wie zijn je leads en klanten? Welke stappen doorlopen ze voordat ze iets kopen? Aan deze touch points kunnen we triggers en concrete doelen verbinden die we vervolgens continu kunnen meten en optimaliseren.

Aan de hand van een content plan, kunnen we je website verrijken met informerende artikelen. We zorgen ervoor dat ze goed ranken en via social media gedeeld worden. De website bezoekers verleiden we vervolgens om zich in te schrijven voor de nieuwsbrief of om een whitepaper te downloaden. Met e-mail automation sturen we deze leads gepersonaliseerde e-mails om ze te verleiden tot aankoop over te gaan.

Andere voorbeelden van marketing automation zijn:

  1. Een chatvenster triggeren als een bezoeker een specifieke pagina op je website bezoekt.
  2. Een speciale aanbieding weergeven als een lead via je mailing op je website komt of je website herhaaldelijk bezoekt.
  3. Het versturen van notificaties aan je sales team als een websitebezoeker een whitepaper downloadt.
  4. Huidige klanten gepersonaliseerde aanbiedingen doen als hun abonnement bijna verloopt of ze na hun aankoop stimuleren om een positieve review te schrijven.

Marketing automation software

Het voordeel van marketing automation software en CRM-integratie, is dat je leads automatisch kunt segmenteren en classificeren. Bijvoorbeeld op basis van interactie met je social media kanalen en e-mail marketing. Dat geeft je sales team veel meer inzicht in de kwaliteit van leads. Dit wordt lead scoring genoemd.

Wij zijn partner van Hubspot en werken nauw samen met andere geavanceerde marketing automation tools als Salesforce en Sharpspring. Op basis van je doelen, wensen en behoeften kunnen we deze software voor je inrichten. Ook kunnen we je helpen met het koppelen van je CRM-pakket en trainingen. Zo kunnen alle afdelingen binnen je bedrijf het maximale uit de management informatie halen.

  • Wirish Chanchal
  • 085 401 62 05
  • info@ha-marketing.nl
Contact

Benieuwd naar behaalde resultaten bij onze klanten?
Bekijk onze cases.

"Ondersteun ons met
slimme
e-mail automation campagnes.."

Bekijk de case
"Lloyd's Register"

B2B lead generatie en marketing automation

BEKIJK CASE
Recente beoordelingen★★★★★★★★★★Talent Enterprise BVHa- is onze externe marketingafdeling die ook regelmatig intern aanwezig is. Het voelt als een collega die gewoon meedenkt over van alles en nog wat op marketinggebied. Wekelijks werken ze bij ons op lokatie zodat collega's makkelijk aan het bureau aanschuiven en even met elkaar sparren om mooie ideeën te genereren. Sven heeft ons geleerd om alles wat we online investeren meetbaar te maken in concrete resultaten. Periodiek vragen we ons af of we op de goede weg zijn en waar we onze plannen en doelen bij moeten stellen. We hebben het afgelopen jaar mooie sprongen gemaakt in onze online aanwezigheid★★★★★★★★★★Erwin Wij werken nu meer dan 1 jaar samen met Ha! Marketing en zijn zeer tevreden over hun professionele en pragmatisch aanpak. ★★★★★★★★★★Marja Davids van KootsjhuysDe samenwerking met HA! marketing (met Sven én collega's) bevalt mij prima. Ze denken mee, begrijpen mijn business goed, komen met goede voorstellen en zijn flexibel. Voor mij is hun ondersteuning heel belangrijk. ★★★★★★★★★★AnoniemSven van HA! Marketing ondersteunt ons in de breedste zin van online marketing. Concreet hebben zij een bijdrage geleverd op het gebied van Google Tag Manager, email marketing, web-updates en Google Adwords. Wij content met de werkzaamheden en resultaten.★★★★★★★★★★Aircotec KlimaatbeheersingHA! Marketing heeft onze verouderde website compleet vernieuwd en een moderne look gegeven. Gecombineerd met een marketing campagne levert de website nu weer veel nieuwe klanten op. De aanpak van HA! Marketing is professioneel en snel, wij kunnen dit iedereen aanraden! ★★★★★★★★★★Fotografie Ingeborg van BruggenHA! heeft het afgelopen jaar mijn site geoptimaliseerd en mee gedacht over de marketing van mijn bedrijf. Door dit alles de omzet van mijn bedrijf in een jaar tijd bijna verdubbeld!! Ik kan HA! dan ook bij iedereen met een bedrijf aanraden.
Feedback Company