Meer inzicht in je webstatistieken

Wil je naast de cijfers en grafieken van Google Analytics meer inzicht in het gedrag van je websitebezoekers? Mouse tracking brengt dit gedrag letterlijk in kaart. Wij helpen je om veel meer inzicht te krijgen in waarom mensen online kopen of juist afhaken.

Je houdt Google Analytics nauwlettend in de gaten om te kijken welke pagina’s op je website veel bezocht worden. Zijn er eventueel zaken die je websitebezoekers belemmeren? Webstatistieken laten echter alleen zien dat er een belemmering kan zijn, maar niet wat die belemmering dan precies is.
Mouse tracking: onze aanpak
Wij zien mouse tracking als belangrijk onderdeel van conversie optimalisatie. Het is echter alleen nuttig als we meer inzicht willen in wat webstatistieken ons al laten zien. Als Google Analytics ons bijvoorbeeld leert dat veel bezoekers afhaken op je productpagina’s, kunnen we met mouse tracking achterhalen waar je bezoekers tegenaan lopen.

Dit doen we door middel van:

  • Heatmaps laten de muisbewegingen van bezoekers zien, maar ook waar ze klikken en hoe ver ze naar beneden scrollen.
  • Schermopnames laten het sessies gedrag van individuele bezoekers zien.

Zelf neem je bijvoorbeeld aan dat bezoekers via het menu op je website navigeren. Als uit heatmaps blijkt dat ze de product filters veel vaker gebruiken, dan kunnen we die verbeteren. Gebruiken ze vooral de zoekfunctie? Dat kan een indicatie zijn dat mensen niet direct kunnen vinden wat ze zoeken.

Zien we in de schermopnames dat bezoekers teveel heen en weer klikken tussen verschillende producten? Bijvoorbeeld omdat ze de levertijd willen weten? Dan kunnen we de levertijd in de product filters verwerken. Allerlei voorbeelden die je website gebruiksvriendelijker zullen maken.

Waar Google Analytics ons dus vooral laat zien waar de conversie verbeterd kan worden, kunnen tracking tools als Crazy Egg en Hotjar ons vertellen hoe we dat kunnen realiseren. Zo vullen ze elkaar perfect aan.

  • Sven van Ophem
  • 085 401 62 05
  • sven@ha-marketing.nl
Contact

Benieuwd naar behaalde resultaten bij onze klanten?
Bekijk onze cases.

Case Talent Enterprise
"Online werving"

Case Ruseler Makelaars
"Optimalisatie"

Branding
van een beroep
MobiWerk

BEKIJK CASE
Recente beoordelingen★★★★★★★★★★Talent Enterprise BVHa- is onze externe marketingafdeling die ook regelmatig intern aanwezig is. Het voelt als een collega die gewoon meedenkt over van alles en nog wat op marketinggebied. Wekelijks werken ze bij ons op lokatie zodat collega's makkelijk aan het bureau aanschuiven en even met elkaar sparren om mooie ideeën te genereren. Sven heeft ons geleerd om alles wat we online investeren meetbaar te maken in concrete resultaten. Periodiek vragen we ons af of we op de goede weg zijn en waar we onze plannen en doelen bij moeten stellen. We hebben het afgelopen jaar mooie sprongen gemaakt in onze online aanwezigheid★★★★★★★★★★Erwin Wij werken nu meer dan 1 jaar samen met Ha! Marketing en zijn zeer tevreden over hun professionele en pragmatisch aanpak. ★★★★★★★★★★Marja Davids van KootsjhuysDe samenwerking met HA! marketing (met Sven én collega's) bevalt mij prima. Ze denken mee, begrijpen mijn business goed, komen met goede voorstellen en zijn flexibel. Voor mij is hun ondersteuning heel belangrijk. ★★★★★★★★★★AnoniemSven van HA! Marketing ondersteunt ons in de breedste zin van online marketing. Concreet hebben zij een bijdrage geleverd op het gebied van Google Tag Manager, email marketing, web-updates en Google Adwords. Wij content met de werkzaamheden en resultaten.★★★★★★★★★★Aircotec KlimaatbeheersingHA! Marketing heeft onze verouderde website compleet vernieuwd en een moderne look gegeven. Gecombineerd met een marketing campagne levert de website nu weer veel nieuwe klanten op. De aanpak van HA! Marketing is professioneel en snel, wij kunnen dit iedereen aanraden! ★★★★★★★★★★Fotografie Ingeborg van BruggenHA! heeft het afgelopen jaar mijn site geoptimaliseerd en mee gedacht over de marketing van mijn bedrijf. Door dit alles de omzet van mijn bedrijf in een jaar tijd bijna verdubbeld!! Ik kan HA! dan ook bij iedereen met een bedrijf aanraden.
Feedback Company