Haal meer uit je webstatistieken

Je checkt Google Analytics dagelijks om je bezoekers en pageviews te bekijken. Maar weet je ook welke statistieken voor jouw bedrijf interessant en belangrijk zijn? Er zijn veel mogelijkheden die Google Analytics biedt maar die bijna niemand kent. Je wilt Google Analytics uitbesteden? Dan helpen wij je om het maximale uit je webstatistieken en -performance te halen.

Alhoewel vrijwel iedere website eigenaar Google Analytics gebruikt, gebeurt het niet vaak dat wij een website zien waarbij dit optimaal wordt ingezet. Met optimaal bedoelen we met name dat de (juiste) websitedoelen ingesteld zijn en dat er een duidelijke gedachte achter zit. Ook focussen veel mensen, waaronder mensen uit de marketing, zich vaak op de verkeerde statistieken. Inzichten in sessieduur, bounce rate, pageviews en bezoekersaantallen staan namelijk niet op zichzelf. Hoe kun je ervoor zorgen dat Google Analytics je wél waardevolle inzichten verschaft waarmee je verder komt?

Google Analytics uitbesteden: onze aanpak

Zonder duidelijk website doel is de data waarin je inzicht hebt niet meer dan dat: getallen. Je kunt er geen conclusies aan verbinden, laat staan dat je erop kunt bijsturen. We leren je om dit doel te bepalen en onder te verdelen in KPI’s die we vervolgens meetbaar maken in Google Analytics. Deze subdoelen zijn gelinkt aan bepaalde functies van je website, die onderdeel zijn van het aankoopproces van jouw (potentiële) klant. Alvorens hij of zij jouw dienst of product afneemt, zal er hoogstwaarschijnlijk eerst gekeken worden naar bijvoorbeeld een bedrijfsvideo, een whitepaper worden gedownload of in het geval van de aankoop van bijvoorbeeld een auto; een proefrit worden aangevraagd. Al deze fasen in het aankoopproces zijn meetbaar te maken, zodat we er beter op kunnen sturen.

De enorme hoeveelheid data in Google Analytics kan het lastig maken om te bepalen wat er nu écht belangrijk is. Een lange sessieduur kan bijvoorbeeld betekenen dat bezoekers de informatie op je website super interessant vinden. Maar het kan ook betekenen dat ze niet de juiste informatie kunnen vinden. Zaken als aantal pagina’s per sessie kunnen dan meer inzicht geven. Wij kunnen hier een leidende rol in nemen, maar we bieden ook trainingen aan om je in staat te stellen om zelf de hoofdzaken van de bijzaken te scheiden.

Door data uit Google Analytics te combineren en vanuit verschillende invalshoeken te benaderen ontstaat er een veel vollediger beeld. Zo kun je de belemmeringen voor je websitebezoekers opsporen en wegnemenIs onze expertise exact waar je naar op zoek bent? Door het uitbesteden van Google Analytics aan een bureau als ons, kunnen we je helpen om je website data beter te analyseren en in te zetten. Hierbij kunnen we zowel adviserend meekijken en trainingen geven of de analyse voor u overnemen. Ha! dat is handig.

  • Sven van Ophem
  • 085 401 62 05
  • info@ha-marketing.nl
Contact

Benieuwd naar behaalde resultaten bij onze klanten?
Bekijk onze cases.

/case/mobiwerk-sterke-content-succesvolle-campagnes/

BEKIJK CASE
Recente beoordelingen★★★★★★★★★★Talent Enterprise BVHa- is onze externe marketingafdeling die ook regelmatig intern aanwezig is. Het voelt als een collega die gewoon meedenkt over van alles en nog wat op marketinggebied. Wekelijks werken ze bij ons op lokatie zodat collega's makkelijk aan het bureau aanschuiven en even met elkaar sparren om mooie ideeën te genereren. Sven heeft ons geleerd om alles wat we online investeren meetbaar te maken in concrete resultaten. Periodiek vragen we ons af of we op de goede weg zijn en waar we onze plannen en doelen bij moeten stellen. We hebben het afgelopen jaar mooie sprongen gemaakt in onze online aanwezigheid★★★★★★★★★★Erwin Wij werken nu meer dan 1 jaar samen met Ha! Marketing en zijn zeer tevreden over hun professionele en pragmatisch aanpak. ★★★★★★★★★★Marja Davids van KootsjhuysDe samenwerking met HA! marketing (met Sven én collega's) bevalt mij prima. Ze denken mee, begrijpen mijn business goed, komen met goede voorstellen en zijn flexibel. Voor mij is hun ondersteuning heel belangrijk. ★★★★★★★★★★AnoniemSven van HA! Marketing ondersteunt ons in de breedste zin van online marketing. Concreet hebben zij een bijdrage geleverd op het gebied van Google Tag Manager, email marketing, web-updates en Google Adwords. Wij content met de werkzaamheden en resultaten.★★★★★★★★★★Aircotec KlimaatbeheersingHA! Marketing heeft onze verouderde website compleet vernieuwd en een moderne look gegeven. Gecombineerd met een marketing campagne levert de website nu weer veel nieuwe klanten op. De aanpak van HA! Marketing is professioneel en snel, wij kunnen dit iedereen aanraden! ★★★★★★★★★★Fotografie Ingeborg van BruggenHA! heeft het afgelopen jaar mijn site geoptimaliseerd en mee gedacht over de marketing van mijn bedrijf. Door dit alles de omzet van mijn bedrijf in een jaar tijd bijna verdubbeld!! Ik kan HA! dan ook bij iedereen met een bedrijf aanraden.
Feedback Company