Haal meer uit je webstatistieken

Je logt regelmatig in bij Google Analytics om je bezoekersaantallen in te zien. Maar kijk je ook wel eens verder dan dat? Er zijn veel GA functies die bijna niemand kent. Als Google Analytics Expert Hoogvliet helpen wij je om het maximale uit je webstatistieken en daarmee je website te halen.

Op bijna iedere website is Google Analytics geïmplementeerd. Toch komen wij niet vaak  websites tegen waarop Google Analytics wordt ingezet zoals wij het graag zien: met de (juiste) ingestelde websitedoelen en een duidelijke achterliggende gedachte. Veel mensen – waaronder online marketeers – hechten uit onwetendheid te veel waarde aan statistieken die op zichzelf vrij weinig zeggen. Zaken als sessieduur, bounce rate, pageviews en bezoekersaantallen zeggen namelijk niet alles en hangen allemaal met elkaar samen. Hoe kun je Google Analytics gebruiken, zodat je een volledig inzicht krijgt waaruit je vervolgens de juiste conclusies trekt?

Onze aanpak als Google Analytics Expert Hoogvliet

Zonder een helder doel te hebben bepaald voor je website zijn de statistieken en analyses van Google Analytics vrij nietszeggend. Daarom leren we je hoe je dit doel onderverdeelt in subdoelen en key performance indicators. Stel je namelijk voor dat je op zoek bent naar een nieuwe auto: grote kans dat je niet direct online al je aankoop doet. Eerst bekijk je een filmpje op de website en maak je online een afspraak voor een proefrit. Om deze verschillende fases in de buying cycle inzichtelijk te krijgen, meten we ook deze sub-doelen door. Zo kun je pas echt sturen op resultaat.

De oneindige hoeveelheid aan data kan het ingewikkeld maken om te definiëren wat er nu écht belangrijk is. Een lange sessieduur kan bijvoorbeeld betekenen dat bezoekers erg geïnteresseerd zijn in wat je te vertellen hebt en alles tot in detail lezen. Maar het kan ook betekenen dat ze niet kunnen vinden wat ze zoeken. Aanvullende statistieken zoals aantal pagina’s per sessie kunnen hier vervolgens meer inzicht in geven, zodat je de juiste conclusie trekt. Wij kunnen dit volledig voor je uit handen nemen, maar we bieden ook trainingen aan om je in staat te stellen om zelf de hoofdzaken van de bijzaken te scheiden.

Door data uit Google Analytics te combineren en vanuit verschillende hoeken te benaderen ontstaat er een veel vollediger inzicht van hoe het er nu écht voor staat met je website. Zo kun je de belemmeringen voor je websitebezoekers opsporen en wegnemenIs onze expertise exact waar je naar op zoek bent? Als Google Analytics Expert Hoogvliet kunnen we je helpen om je website data beter te analyseren en in te zetten. Hierbij kunnen we zowel adviserend meekijken en trainingen geven of de analyse voor u overnemen. Ha! dat is handig.

  • Sven van Ophem
  • 085 401 62 05
  • info@ha-marketing.nl
Contact

Benieuwd naar behaalde resultaten bij onze klanten?
Bekijk onze cases.

BEKIJK CASE
Recente beoordelingen★★★★★★★★★★Talent Enterprise BVHa- is onze externe marketingafdeling die ook regelmatig intern aanwezig is. Het voelt als een collega die gewoon meedenkt over van alles en nog wat op marketinggebied. Wekelijks werken ze bij ons op lokatie zodat collega's makkelijk aan het bureau aanschuiven en even met elkaar sparren om mooie ideeën te genereren. Sven heeft ons geleerd om alles wat we online investeren meetbaar te maken in concrete resultaten. Periodiek vragen we ons af of we op de goede weg zijn en waar we onze plannen en doelen bij moeten stellen. We hebben het afgelopen jaar mooie sprongen gemaakt in onze online aanwezigheid★★★★★★★★★★Erwin Wij werken nu meer dan 1 jaar samen met Ha! Marketing en zijn zeer tevreden over hun professionele en pragmatisch aanpak. ★★★★★★★★★★Marja Davids van KootsjhuysDe samenwerking met HA! marketing (met Sven én collega's) bevalt mij prima. Ze denken mee, begrijpen mijn business goed, komen met goede voorstellen en zijn flexibel. Voor mij is hun ondersteuning heel belangrijk. ★★★★★★★★★★AnoniemSven van HA! Marketing ondersteunt ons in de breedste zin van online marketing. Concreet hebben zij een bijdrage geleverd op het gebied van Google Tag Manager, email marketing, web-updates en Google Adwords. Wij content met de werkzaamheden en resultaten.★★★★★★★★★★Aircotec KlimaatbeheersingHA! Marketing heeft onze verouderde website compleet vernieuwd en een moderne look gegeven. Gecombineerd met een marketing campagne levert de website nu weer veel nieuwe klanten op. De aanpak van HA! Marketing is professioneel en snel, wij kunnen dit iedereen aanraden! ★★★★★★★★★★Fotografie Ingeborg van BruggenHA! heeft het afgelopen jaar mijn site geoptimaliseerd en mee gedacht over de marketing van mijn bedrijf. Door dit alles de omzet van mijn bedrijf in een jaar tijd bijna verdubbeld!! Ik kan HA! dan ook bij iedereen met een bedrijf aanraden.
Feedback Company