Méér dan nieuwsbrieven sturen

Probeer je iedere maand een nieuwsbrief te sturen? Het is altijd goed om onder de aandacht te blijven van je nieuwsbriefabonnees. Maar wist je dat je met e-mail automation veel meer kunt halen uit je mailings? Met onze kennis maken we jouw e-mails relevant en gepersonaliseerd.

Met gratis tools als MailChimp is het voor ieder bedrijf eenvoudig om professionele nieuwsbrieven te sturen. Gevolg is dat onze mailboxen overspoeld worden met reclame. Je wilt natuurlijk dat jouw mail direct de aandacht trekt en niet in de prullenbak verdwijnt. En de informatie in de mail moet zo relevant zijn dat je lezer direct doorklikt naar je website.

E-mail automation: onze aanpak

Als je echt een stap verder wilt gaan dan e-mail marketing en wilt starten met e-mail automation, is het belangrijk dat je eerst je processen in kaart brengt. Hoe wordt jouw website bezoeker een lead? En hoe maak je van een lead een klant? Aan deze processen koppelen we workflows en doelen. Die kunnen we vervolgens meten, testen en optimaliseren.

Zo kunnen we nieuwe abonnees bijvoorbeeld verleiden met een persoonlijke kortingsvoucher. Voor aftersales, zoals een APK-keuring, oogtest of nieuw abonnement, sturen we tijdig een gepersonaliseerde e-mail. Lukt het dan niet om een klant weer in je (web)winkel te krijgen? Dan kunnen we een reactivatie mail sturen met een persoonlijke korting of een ander mooi gebaar.

Andere voorbeelden van marketing automation zijn:

  1. Een chatvenster triggeren als een bezoeker een specifieke pagina op je website bezoekt.
  2. Een speciale aanbieding weergeven als een lead via je mailing op je website komt of je website herhaaldelijk bezoekt.
  3. Het versturen van notificaties aan je sales team als een websitebezoeker een whitepaper downloadt.
  4. Huidige klanten gepersonaliseerde aanbiedingen doen als hun abonnement bijna verloopt of ze na hun aankoop stimuleren om een positieve review te schrijven.

Er zijn nog veel meer workflows te bedenken die veel verder gaan dan je maandelijkse e-mail nieuwsbrief:

  1. Voor websitebezoekers die je winkelmandje vullen, maar geen aankoop doen.
  2. Handige tips voor je nieuwe klanten als je product of dienst een gebruiksaanwijzing heeft.
  3. Lead scoring en lead nurturing: het segmenteren van abonnees om ze persoonlijke aanbiedingen te sturen op basis van leeftijd, interesse etc.

Het leukste is dat we de workflows samen met jou bedenken. Het ontwerpen van de e-mails kun je vervolgens zelf doen of aan ons uitbesteden. We kunnen uit de voeten met MailChimp, Spotler, AWeber, ActiveCampaign of de e-mail automation tool die jij gebruikt. Samen veranderen we jouw maandelijkse nieuwsbrief in een professionele e-mail automation of marketing automation strategie.

  • Wirish Chanchal
  • 085 401 62 05
  • info@ha-marketing.nl
Contact

Benieuwd naar behaalde resultaten bij onze klanten?
Bekijk onze cases.

"Boost onze B2B
Lead generatie"

Case: Lloyd's Register

B2B lead generatie en marketing automation

BEKIJK CASE
Recente beoordelingen★★★★★★★★★★Talent Enterprise BVHa- is onze externe marketingafdeling die ook regelmatig intern aanwezig is. Het voelt als een collega die gewoon meedenkt over van alles en nog wat op marketinggebied. Wekelijks werken ze bij ons op lokatie zodat collega's makkelijk aan het bureau aanschuiven en even met elkaar sparren om mooie ideeën te genereren. Sven heeft ons geleerd om alles wat we online investeren meetbaar te maken in concrete resultaten. Periodiek vragen we ons af of we op de goede weg zijn en waar we onze plannen en doelen bij moeten stellen. We hebben het afgelopen jaar mooie sprongen gemaakt in onze online aanwezigheid★★★★★★★★★★Erwin Wij werken nu meer dan 1 jaar samen met Ha! Marketing en zijn zeer tevreden over hun professionele en pragmatisch aanpak. ★★★★★★★★★★Marja Davids van KootsjhuysDe samenwerking met HA! marketing (met Sven én collega's) bevalt mij prima. Ze denken mee, begrijpen mijn business goed, komen met goede voorstellen en zijn flexibel. Voor mij is hun ondersteuning heel belangrijk. ★★★★★★★★★★AnoniemSven van HA! Marketing ondersteunt ons in de breedste zin van online marketing. Concreet hebben zij een bijdrage geleverd op het gebied van Google Tag Manager, email marketing, web-updates en Google Adwords. Wij content met de werkzaamheden en resultaten.★★★★★★★★★★Aircotec KlimaatbeheersingHA! Marketing heeft onze verouderde website compleet vernieuwd en een moderne look gegeven. Gecombineerd met een marketing campagne levert de website nu weer veel nieuwe klanten op. De aanpak van HA! Marketing is professioneel en snel, wij kunnen dit iedereen aanraden! ★★★★★★★★★★Fotografie Ingeborg van BruggenHA! heeft het afgelopen jaar mijn site geoptimaliseerd en mee gedacht over de marketing van mijn bedrijf. Door dit alles de omzet van mijn bedrijf in een jaar tijd bijna verdubbeld!! Ik kan HA! dan ook bij iedereen met een bedrijf aanraden.
Feedback Company