Haal meer uit je websitebezoekers

Heeft je website of webshop hoge bezoekersaantallen, maar leidt dat nauwelijks tot nieuwe klanten? Goede kans dat je website niet duidelijk is, je geen goede indruk wekt of jezelf niet goed presenteert. Met conversie optimalisatie veranderen we jouw websitebezoekers in leads en klanten.

Simpel uitgelegd is conversie het aantal bezoekers dat een commerciële actie uitvoert op je website gedeeld door het totaal aantal bezoekers. Dit wordt vaak uitgedrukt in een percentage. Bijvoorbeeld het percentage van het totaal aantal websitebezoekers dat iets koopt.

In de praktijk komt er echter een hoop kijken bij conversie optimalisatie. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Is je website snel en gebruiksvriendelijk?
  • Communiceer je duidelijk de voordelen van jouw bedrijf, producten en diensten?
  • Wek je voldoende vertrouwen op door bijvoorbeeld logo’s weer te geven van betaalmethoden of brancheverenigingen?
  • Is je website ook snel en gebruiksvriendelijk op een mobiele telefoon?

Conversie optimalisatie: onze aanpak

Voordat we je conversieratio kunnen verbeteren, moeten we eerst weten wat de belangrijkste doelen van je website zijn. Natuurlijk wil je producten of diensten verkopen, maar de conversieratio van je verkoop vertelt niet het hele verhaal. Bellen mensen bijvoorbeeld eerst nog met een aantal vragen voordat ze bij je kopen? Dan kan het zijn dat je website niet genoeg informatie biedt.

Als we alle doelen bepaald en meetbaar gemaakt hebben, starten we met conversie optimalisatie onderzoek. Met verschillende optimalisatie tools analyseren we het gedrag van bezoekers op jouw website. Vervolgens bedenken we manieren om belemmeringen weg te nemen. Kunnen we je productinformatie duidelijker in bullet points weergeven? Is het contactformulier niet te lang? Of kunnen we je product filters anders weergeven om je webshop gebruiksvriendelijker te maken?

Al deze maatregelen testen we voortdurend om te kijken of ze werken. Soms testen we verschillende scenario’s met A/B-testen of maken we gebruik van mouse tracking. Het kan ook voorkomen dat we je klanten of website bezoekers direct naar hun mening vragen door middel van een vragenlijst. Alle maatregelen moeten samen leiden tot een veel hogere conversie ratio, zodat je veel meer zult halen uit je websitebezoekers.

 • Jordy van Winden
 • 085 401 62 05
 • sven@ha-marketing.nl
Contact

Benieuwd naar behaalde resultaten bij onze klanten?
Bekijk onze cases.

"Zorg voor groei in
onze webwinkels"

Case: LabStores

E-commerce strategie, activatie en conversie optimalisatie

BEKIJK CASE
Recente beoordelingen★★★★★★★★★★Talent Enterprise BVHa- is onze externe marketingafdeling die ook regelmatig intern aanwezig is. Het voelt als een collega die gewoon meedenkt over van alles en nog wat op marketinggebied. Wekelijks werken ze bij ons op lokatie zodat collega's makkelijk aan het bureau aanschuiven en even met elkaar sparren om mooie ideeën te genereren. Sven heeft ons geleerd om alles wat we online investeren meetbaar te maken in concrete resultaten. Periodiek vragen we ons af of we op de goede weg zijn en waar we onze plannen en doelen bij moeten stellen. We hebben het afgelopen jaar mooie sprongen gemaakt in onze online aanwezigheid★★★★★★★★★★Erwin Wij werken nu meer dan 1 jaar samen met Ha! Marketing en zijn zeer tevreden over hun professionele en pragmatisch aanpak. ★★★★★★★★★★Marja Davids van KootsjhuysDe samenwerking met HA! marketing (met Sven én collega's) bevalt mij prima. Ze denken mee, begrijpen mijn business goed, komen met goede voorstellen en zijn flexibel. Voor mij is hun ondersteuning heel belangrijk. ★★★★★★★★★★AnoniemSven van HA! Marketing ondersteunt ons in de breedste zin van online marketing. Concreet hebben zij een bijdrage geleverd op het gebied van Google Tag Manager, email marketing, web-updates en Google Adwords. Wij content met de werkzaamheden en resultaten.★★★★★★★★★★Aircotec KlimaatbeheersingHA! Marketing heeft onze verouderde website compleet vernieuwd en een moderne look gegeven. Gecombineerd met een marketing campagne levert de website nu weer veel nieuwe klanten op. De aanpak van HA! Marketing is professioneel en snel, wij kunnen dit iedereen aanraden! ★★★★★★★★★★Fotografie Ingeborg van BruggenHA! heeft het afgelopen jaar mijn site geoptimaliseerd en mee gedacht over de marketing van mijn bedrijf. Door dit alles de omzet van mijn bedrijf in een jaar tijd bijna verdubbeld!! Ik kan HA! dan ook bij iedereen met een bedrijf aanraden.
Feedback Company