Zinvolle A/B-testen

Je bent enthousiast begonnen met conversie optimalisatie. Je vraagt je alleen af of je geplande verbeteringen wel effect zullen hebben. Wij kunnen je hypotheses testen op een selecte groep websitebezoekers. Door middel van A/B-testen kun je eenvoudig zien welk resultaat je behaalt als je je website aanpast.

Een A/B-test is een onderzoeksmethode die met name geschikt is om hypotheses te testen. Deze hypotheses zijn gebaseerd op conversie optimalisatie onderzoek. Vermoeden we bijvoorbeeld dat we de conversie kunnen verbeteren door een landingspagina anders in te richten? Dan kunnen we een experiment starten. We laten een deel van de websitebezoekers de huidige pagina zien. Een ander deel van de websitebezoekers laten we de nieuwe, landingspagina zien. Zo kunnen we precies meten welke variant het beste resultaat oplevert. Er komt echter veel meer kijken bij een goede A/B-test.

A/B-testen: onze aanpak

Veel online marketing bureaus gebruiken A/B-testen om het testen:

  • Een A/B-test zonder conversie optimalisatie onderzoek vooraf, heeft echter niet zo veel zin. Deze testen zijn namelijk vooral nuttig om de hypotheses uit deze onderzoeken te bevestigen of ontkrachten.
  • Een ander veelgemaakte fout is dat marketing bureaus alle hypotheses tegelijk testen. Zo kun je niet achterhalen of de groei in conversie te danken is aan de call-to-action, het inkorten van het contactformulier of beiden.
  • Ten slotte hebben A/B-testen alleen zin als je genoeg websitebezoekers hebt. Als je niet genoeg bezoekers hebt, is de steekproef te klein en is de kans groter op “willekeurige” uitkomsten of langlopende onderzoeken.

Onze A/B-testen zijn dus altijd gebaseerd op de hypotheses uit conversie optimalisatie onderzoek. Mochten we meer inzicht willen in welke pagina, knop of call-to-action het beste werkt, dan kunnen we zo’n test uitvoeren met Google Optimize, Convert, VWO of jouw favoriete tool.

Wil je naast de cijfers van Google Analytics meer inzicht in het gedrag van je websitebezoekers? Wij brengen dit gedrag in kaart met mouse tracking.

  • Sven van Ophem
  • 085 401 62 05
  • sven@ha-marketing.nl
Contact

Benieuwd naar behaalde resultaten bij onze klanten?
Bekijk onze cases.

Case Talent Enterprise
"Online werving"

Case Ruseler Makelaars
"Optimalisatie"

Branding
van een beroep
MobiWerk

BEKIJK CASE
Recente beoordelingen★★★★★★★★★★Talent Enterprise BVHa- is onze externe marketingafdeling die ook regelmatig intern aanwezig is. Het voelt als een collega die gewoon meedenkt over van alles en nog wat op marketinggebied. Wekelijks werken ze bij ons op lokatie zodat collega's makkelijk aan het bureau aanschuiven en even met elkaar sparren om mooie ideeën te genereren. Sven heeft ons geleerd om alles wat we online investeren meetbaar te maken in concrete resultaten. Periodiek vragen we ons af of we op de goede weg zijn en waar we onze plannen en doelen bij moeten stellen. We hebben het afgelopen jaar mooie sprongen gemaakt in onze online aanwezigheid★★★★★★★★★★Erwin Wij werken nu meer dan 1 jaar samen met Ha! Marketing en zijn zeer tevreden over hun professionele en pragmatisch aanpak. ★★★★★★★★★★Marja Davids van KootsjhuysDe samenwerking met HA! marketing (met Sven én collega's) bevalt mij prima. Ze denken mee, begrijpen mijn business goed, komen met goede voorstellen en zijn flexibel. Voor mij is hun ondersteuning heel belangrijk. ★★★★★★★★★★AnoniemSven van HA! Marketing ondersteunt ons in de breedste zin van online marketing. Concreet hebben zij een bijdrage geleverd op het gebied van Google Tag Manager, email marketing, web-updates en Google Adwords. Wij content met de werkzaamheden en resultaten.★★★★★★★★★★Aircotec KlimaatbeheersingHA! Marketing heeft onze verouderde website compleet vernieuwd en een moderne look gegeven. Gecombineerd met een marketing campagne levert de website nu weer veel nieuwe klanten op. De aanpak van HA! Marketing is professioneel en snel, wij kunnen dit iedereen aanraden! ★★★★★★★★★★Fotografie Ingeborg van BruggenHA! heeft het afgelopen jaar mijn site geoptimaliseerd en mee gedacht over de marketing van mijn bedrijf. Door dit alles de omzet van mijn bedrijf in een jaar tijd bijna verdubbeld!! Ik kan HA! dan ook bij iedereen met een bedrijf aanraden.
Feedback Company